meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Pregătirea pentru târguri

Aveam de ceva timp în plan să scriu despre pregătirea pentru târgurile de nunți. Pentru că am trăit câteva experiențe și m-am gândit să vă spun și vouă una-alta.

Analizați lista expozanților și verificați prețul biletului de intrare.

Înainte de a merge la un târg de nunți analizați lista expozanților. În funcție de cât ați avansat cu pregătirile este posibil să dați banii degeaba pe biletul de intrare.

Târgurile de toamnă se adresează mai ales mirilor în căutare de restaurante. De accea veți găsi doar câțiva furnizori pentru alte servicii din domeniul nunților. :) Mai bine mutați acțiunea prin ianuarie-februarie, dacă aveți deja restaurant.

Din lista expozanților deschideți fiecare link de la furnizori. În felul acesta sunteți la curent cu stilul lor și nu riscați să ajungeți la târg și să descoperiți albume foto sau clipuri cu inimioare și palmieri adăugați în programe de editare. Sau rochii de mireasă lucioase și cu aplicații în exces.

Tot despre rochii: studiați oferta firmelor participante. Dacă aveți buget de 2.500 de lei și la târg vin branduri cu prețuri peste 3.000 e de gândit dacă mergeți sau nu.

Îmbrăcați-vă lejer. Cât de subțire puteți.

Dacă ați hotărât că este util să ajungeți la un târg de nunți aveți grijă cum vă îmbrăcați. Târgurile din București, de exemplu, sunt foarte aglomerate. Despre alte orașe nu știu, pentru că nu am fost. Dar îmi spuneți voi dacă e la fel. :) 

Vă recomand să plecați îmbrăcate/îmbrăcați cât mai lejer. Luați un taxi sau mașina ca să puteți ajunge cât mai aproape de spațiul unde se desfășoară târgul. Dacă nu puteți renunța la geantă, soluția ar fi să luați ceva micuț, cu o curea lungă, să o puteți susține în jurul gâtului. Aveți nevoie de mâini libere și lejeritate în mișcare.

 Perioada optimă/timpul petrecut

Din experiența mea, dimineața, imediat după deschidere, nu e la fel de aglomerat ca în timpul zilei. Luați în calcul că veți petrece câteva ore bune printre toate standurile, mai ales dacă mergeți la un târg foarte mare și nu aveți idei precise despre ce anume căutați. Pregătirea pentru târgurile de nunți se face și fizic și psihic. Mâncați bine înainte. Oricum, sunt automate cu apă și cafea sau spații special amenajate în interiorul târgului. Puteți mânca și vă puteți hidrata oricând. Dacă simțiți că vă lasă puterea sau că vă apucă nervii, luați o pauză de cafea.

Probe și rochii de mireasă

Dacă aveți de gând să probați rochii, evitați accesoriile negre (dres, sutien). Contrastul este prea mare și riscați să nu vă faceți impresii bune.

Nu vă machiați! O rochie va fi îmbrăcată de zeci/sute de ori. Dacă fiecare mireasă va lăsa o amprentă de fond de ten, de rimel, de fard etc. etc., ultimele 10 mirese nu vor mai vrea să o probeze. Va arăta groaznic.

Pregătiți-vă să așteptați! Poate consiliere de la standuri sunt obosite, sunt trei zile de iureș, de agitație și nebunie. Nu vă enervați, încercați să fiți ZEN. În fond, sunteți acolo pentru că vă doriți o rochie de mireasă, nu?

Multe fete vin special pentru probe, așa că nu vă enervați dacă așteptați de 30 de minute și o persoană nehotărâtă din fața voastră probează de zor. Luați în calcul că e posibil să vină special din afara orașului și târgul de nunți este unica șansă de a vedea zeci de furnizori de rochii la un loc. Și că vrea să plece cu rochia acasă.

SAU că un furnizor din afara orașului își prezintă colecțiile la acel târg și este o ocazie unică pentru toate miresele pentru a vedea rochițele frumoase de prin alte orașe.

SAU că alți furnizori au anunțat reduceri atât de mari, încât ați trecut peste oboseală, deplasarea dificilă prin orașul aglomerat și bateți drumul până la târgul de nunți. Ideea de a face o mică economie vă surâde amândurora, până la urmă.

Mai există varianta să mergeți singure, făcând un tur al furnizorilor de rochii. Vă va fi foarte clar ce vreți să probați și ce nu - și mă refer mai ales la materiale, dacă nu și la prețuri. Faceți o listă cu magazine și după târgul de nunți dați câteva telefoane pentru programări. Veți fi mult mai relaxate, veți avea la dispoziție un spațiu mai mare și un consilier atent doar la voi, fără muzică tare în boxe și mii de oameni roind pe lângă voi.

Spor la treabă, relaxare totală și gânduri pozitive. Și să auzim vești bune de la târguri!

credit foto copertă: bySergio

Mirela

 


Data postarii: