meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Rochia Izei - Nava Bride

Cea mai mică dintre "miresici", copilul frumos și matur de la care fiecare dintre noi a învățat câte ceva în cei patru ani de când ne cunoaștem. Am fost lângă Iza întâi pe un forum, miresici.ro, apoi în viața reală, alături de gașca de mirese nebune, spaima chelnerilor de la Hanul Berarilor și Buongiorno. Am fost alături și la nuntă, în calitate de nași. :) Și ce e mai frumos e că în curând Iza - fetița care se juca de-a mireasa, mireasa frumoasă și specială care a fost când a crescut - o să fie în curând mămică. heart

 

 

 

"Încă o răsucire de cheie în uşă şi e sigur. Bunica a planificat pentru mine două ore de somn, dar am grijă le transform în două ore de visare şi joc. E lege, în fiecare zi la ora 16 începeTânăr şi neliniştit”, aşa bunica are grijă pregătească de somnul de prânz pentru a-şi putea urmări liniştită filmul şi mai apoi ştirile împreună cu vecina. În garsoniera noastră mică nu e loc de comentariile filmului pentru “trezesc copila”.

Cobor din pat repejor nu pierd niciun minut. Ieri am fost “doctoriţă”, mâine poate o fiu balerină sau prinţesă, dar cel mai mult îmi place fiu mireasă. Am învăţat cum desfac perdeaua care acoperă geamul uşii de la sufragerie şi ştiu şi cum o pun la loc. O scot cu grijă nu o rup şi o prind în par cu ajutorul “coroniţei de diamante” de care sunt nedespărţită şi voalul e gata. Îmi înfăşor cearceaful alb în jurul pijamalei şi îl transform în cea mai frumoasă rochie, lăsându-l atârne la spate într-o trenă. Dar nu mai mare decât voalul. Aşa am văzut eu la prinţese.

Scot creasta cocoşului pe care bunica le ţine uscate în vază şi le mi le imaginez având parfumul freziilor pe care mi le aduce tata în fiecare an de ziua mea. Nu prea arată a flori, dar dacă bunica zice sunt flori, aşa o fi. Dar îmi plac, sunt caraghioase şi chiar seamănă cu creastă unui cocoş. învârt de trei ori în jurul mesei şi îmi imaginez la finalul celui de-al treilea tur am ajuns în faţă preotului. Stau liniştită cu buchetul în mâini încercând îmi dau seama cam cât ar dura tot. Nu mai mult de un minut, evident, pentru m- plictisi. Când cred eu s-ar fi terminat, pornesc din nou în jurul mesei şi mai fac trei ocoluri. Existenţa mirelui am pierdut-o undeva pe drum şi îmi imaginez doar cât de emoţionat va fi tata când trec îmbrăcată în mireasă pe lângă el, cât va plânge mama şi cum vor admira toţi.

Ah, mi-am amintit ceva. Sora mai mare a prietenei mele, Lili, s-a căsătorit de curând, şi am fost şi eu afară, o văd mireasă. Atunci am observat nu mergea desculţă, aşa cum merg eu prin casă, ci avea pantofi albi cu o bareta simplă la spate. Nu prea mi-au plăcut pantofii ei albi, aşa papuceii mei de casă sunt roşii şi perfecţi. Având în vedere am uitat un detaliu atât de important cum sunt pantofii (sau mai bine zis papuceii mei roşii), trebuie o iau de la capăt. La momentul când trebuie aştept liniştită termine preotul ce are de zis, arunc un ochi la TV şi văd ştirile meteo. Asta înseamnă în puţin timp bunica se va întoarce. Desfac repede cearceaful, pun perdeaua la loc, arunc florile în vază, sting televizorul şi bag la loc în pat. La fix. Se aud cheile în uşă.

 

Îmi sun plină de entuziasm grupul de prietene din liceu şi le anunţ ne întâlnim într-o ora la MC-ul de la Unirii. Cum unde mergem? probez pentru prima oară rochii de mireasă. Nu ştiu încă ce vreau, nu visez în vreun fel. Caut doar acel sentiment care va face simt cea mai frumoasă. Prima oară a fost emoţionant, apoi amuzant, însă a devenit uşor-uşor frustrant faptul nu regăseam în nicio rochie albă, oricât de mult m- fi privit, învârtit şi răsucit în oglindă.


Fără multe speranţe, am fost la târgul de nunţi din ianuarie 2011, unde am probat doar câteva rochii. Ultima, de la un stand destul de micuţ, mi-a atras atenţia încă de pe manechin. O dantelă fină cu fir răsucit croia o rochiţă simplă, pe corp, într-o uşoară linie A. O probez şi-mi place. simt aproape de cum sunt eu, şi pentru prima oară zâmbesc altfel. Decid aştept cel puţin până a două zi înainte de a o comandă, dar viitorul soţ e surprins de entuziasmul meu apărut brusc şi de zâmbetul molipsitor pe care nu încetez îl afisez de cum ajung acasă. A două zi, ia de mâna şi o comandăm împreună, fără el ştie care dintre ele e aleasă.

În martie încep primele probe şi văd cum “cearceaful alb” se transformă în rochiţă care va face simt minunată. Am adus încet-încet mici modificări. Puţin mai multă dantelă, un decolteu în formă de inima, mânecuţă ţesute cu grijă şi aşa a luat fiinţă minunată mea rochiţă.

A mea, pentru am simţit fiecare ajustare, şi fiecare idee a venit din dragostea pentru ce înseamnă ea pentru mine şi din amintirea acelui cearceaf alb înfăşurat de atât de multe ori în jurul pijamalei. A mea pentru mi-a adus acel zâmbet minunat, a mea pentru EL a avut aceea privire la care am visat de când am simţit îl iubesc. A mea pentru m-a făcut simt exact aşa cum sunt eu. Şi n- fi putut fi eu fără buchetul parfumat de frezii, pentru frezii mi-a luat şi EL, ca şi tata, în fiecare an de când ne cunoaştem. Şi creastă cocoşului, pentru e caraghioasă şi chiar seamănă cu creastă unui cocoş, fără papuceii de casă roşii, care s-au transformat în pantofi şi fără voalul mai lung decât trena rochiei, pentru aşa am văzut eu la prinţese. Şi tata a fost emoţionat, şi mama a plâns şi toţi m-au admirat. Şi EL. Şi mai ales EL!

Rochia mea de mireasă? Rochia pe care n-am visat-o, dar mi-am dorit-o de mică. Rochia care poartă grijă şi iubirea năşicii, devotamentul şi dragostea soţului meu. Rochia care mi-a simţit emoţia şi mâinile tremurând, care a primit îmbrăţişările celor dragi, care a văzut fericirea din ochii celor de lângă noi, şi bucuria miresicilor. Rochia pe care nu mai fi vrut o mai dau jos. Rochia care a primit fericită toate complimentele frumoase. Rochiţa mea de mireasă a ţesut în dantela ei fiecare emoţie, fiecare vorbă frumoasă şi fiecare sentiment şi le-a transformat în cele mai preţioase amintiri.


Unele mirese au rochia pentru o zi. Rochia mea e pentru o viaţă!"

Fotografiile sunt realizate de FotoArmonia.

 

Și fotografii de la aniversarea de un an realizate de bySergio.

 

 


Data postarii: