meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Laura Ciobanu

Răsfoind diverse bloguri de nuntă și de fotografii am descoperit un alt creator român talentat. Rochii de mireasă pentru mirese clasice, dar și pentru mirese moderne. Laura Ciobanu simte personalitatea miresei, o împletește cu viziunea ei artistică și rezultatul este spectaculos, ceea ce reiese din plin de pe site, de pe pagina facebook și din fotografiile de mai jos. Mă bucur că putem prezenta astăzi dialog cu Laura, abia așteptăm și alte colaborări. Cine pornește în căutarea rochiei la Oradea, în atelierul Laurei Ciobanu, să ne dea de veste! :) 

 

Laura Ciobanu

Oradea, județul Bihor

strada Doinei nr. 22

Contact: 0745.55.97.20

contact@lauraciobanu.ro

 

 


De la creaţii vestimentare pentru diferite evenimente la rochii de mireasă pentru Acel Eveniment! Ce te inspiră în realizarea colecţiei pentru mirese?

O colecție de rochii de mireasă în adevaratul sens al cuvântului nu a fost înca realizată. Deoarece sunt adepta rochiilor custom-made, am realizat doar mini colecții, însemnând  trei-cinci rochii de mireasă. Iar când realizez o mini colectie îmi place să fac rochii cum mi-ar plăcea mie să port, și totul vine de la sine și de la ce simt eu în acel moment. Imediat după absolvirea Masteratului în 2010 încă simțeam puternic latura conceptuală, și am realizat câteva rochii de mireasă ușor mai extravagante, cu inspirație origami și structuri 3D, pe care le-am îndulcit cu materiale rafinate și accente feminine.  Astfel, rochiile create de mine sunt într-o continuă transformare, de la rochii structurale, la rochii feminine, romantice și chiar clasice .

Cum sunt miresele care vor o rochie creată de Laura Ciobanu?

Sunt toate diferite, dar au în comun același vis...să aibă o rochie unică, ce le reprezintă în totalitate și le exprimă personalitatea.

Cum sunt rochiile tale descrise de tine?

Fiecare rochie poartă amprenta mea, dar în același timp reprezintă și persoana care o îmbracă. Rochiile sunt impecabil lucrate, fiind atentă la toate detaliile care fac diferența. Rochia exprima dragostea și pasiunea cu care a fost lucrată.

Care este procedura pentru a comanda o rochie de mireasă?

Rochiile sunt realizate doar la comandă, astfel că în prima fază stabilesc o întâlnire cu mireasa, ajungem să ne cunoaștem și în urma discuțiilor legate de ce își dorește realizez mai multe schițe din care la următoarea întâlnire își alege modelul dorit.

Când trebuie comandată rochia pentru a fi gata la timp?

Pentru că timpul nostru este bine organizat, este bine ca viitoarele mirese să se programeze cu cel puțin trei luni înainte de eveniment.

Financiar, ce înseamnă o rochie de mireasă creată de tine?

Prețurile variază în funcție de model și materiale, încep de la 1.800 lei – și pot să ajungă la 5.000 lei sau chiar mai mult.

Care este modalitatea de plată?

La semnaraea contractului, se achită un avans de 50% - 60% din valoarea rochiei, iar la ridicarea acesteia se achită diferența. Rochiile sunt gata cu 2 săptămâni înaintea evenimentului (sau la o dată stabilită în acord cu mireasa și stipulată în contract).

Ce sfătuieşti miresele aflate în căutarea rochiei?

Să nu se grăbească în alegerea rochiei și să o aleagă cu drag. Acest demers nu trebuie să fie unul stresant ci mai degrabă un drum frumos spre împlinirea visului.

 

Mulțumim Laurei pentru colaborare, ne-a făcut plăcere să stăm de vorbă despre subiectul nostru preferat, rochia miresei! :)

Credit foto:

Manu Petra Photography (rândurile unu și doi și fotografia de copertă)

Oscar Foto (rândurile trei și patru)

Lucian Bora  (rândurile cinci și șase)

 


Data postarii: