meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Delicate

Într-o zi am văzut o rochie de mireasă ALTFEL. O descopeream pe Romana Ghiță-Urmanczy de la Delicate. Este din Cluj și realizează rochii unice, spectaculoase. Viziune, talent, profesionalism: rochiile Romanei și miresele care le îmbracă devin un întreg.

Alb, ivoriu, mătase, tul, dantelă, midi, rochie lungă, volum, sfială, romantism, exuberanță, explozie de culoare, noncomformism. Te regăsești în descriere? Atunci... așteptăm fotografii de la Cluj, din atelierul Delicate! :)

Romana a fost printre primii oameni frumoși pe care i-am căutat, când toate ideile și planurile s-au concretizat în Miresele Mirinei. A răspuns cald întrebărilor noastre. O adevărată încântare să schimbăm câteva cuvinte despre conceptul și echipa Delicate!

Despre Romana mai spunem doar că este un creator român care a impresionat un titan precum Style me Pretty, în echipă fabuloasă cu EmmPhotography, într-un articol splendid. Zeci de comentarii laudative la adresa fotografiilor, a miresei, a rochiei superbe create de Romana Ghiță-Urmanczy de la Delicate. Felicitări, nu e puțin lucru! :) Romana, ne mândrim cu tine!

(Mulțumim Romanei și Anei pentru amabilitatea de a răspunde întrebărilor, pentru energia pozitivă și căldura transmisă!)

 

Delicate

Strada Colinei nr. 7, Cluj-Napoca

Web: www.delicate.ro

Email: contact@delicate.ro

Telefon: 0740.075.520

Program: Luni-Vineri: 11h-19h

Sâmbăta: 10h-14h

 

 

Mirela: Ce este Delicate? Un concept, un nume? 

Romana: Delicate este un concept, indiferent dacă rochiile se plimbă într-o zonă haute couture, avangardist, vintage - *atingerea* Delicate tot există.

 

Mirela: Ce ne poți spune despre echipa care îți este alături în dezvoltarea conceptului Delicate?

Romana: Echipa Delicate seamănă unei familii. Mă pot baza oricând pe colaboratoarele mele. Două tinere talentate, pline de viață și binevoitoare se ocupă de partea de consultanță în alegerea rochiei. Le încântă ce fac, le sunt dragi și rochiile și miresele.

Pe lângă ele, șase doamne extraordinare îmi sunt alături lucrând la atelier. Programul lor începe la 7.30 dimineața și nu întârzie niciodată. Sunt un exemplu de talent, pasiune și dedicare în ceea ce fac!

 

Mirela: Cum a venit ideea de a crea rochii pentru mirese? 

Romana: Ca un bulgare s-a desfășurat totul. Am fost solicitată pentru o primă rochie de mireasă, ca apoi să curgă comenzile de la an la an. Acum lucrez doar rochii de mirese, nimic altceva, deoarece este cu adevărat o pasiune, cu adevărat fiecare rochie este o poveste. E cam greu să pun în cuvinte, dar e grozav să pornești la drum cu o viitoare mireasă, să asculți gândurile ei, la rândul tău să te poți face înțeleasă de undeva din umbră, să vezi cum apare și se formează încetișor din adâncul emoțiilor firești și se conturează tot mai mult, ca apoi să ajungă finită - rochia...hmmm...it is love. :)

 

Mirela: Ce te inspiră? 

Romana: De multe ori mă gândesc la această întrebare și... știu că îmi place mult să mă întorc în timp, să urmăresc diferite culturi, obiceiuri, apoi inspirația mea vine în momentul în care ating o țesătură. Interesant, dar fără să vreau, dacă găsesc materiale ca in, bumbac, orice pânză, nu rezist și trebuie să le cumpăr.

 

Mirela: Cum sunt rochiile de mireasă Delicate - descrise de Romana

Romana: Rochiile Delicate sunt una cu mireasa, nu există o delimitare. Rochia capătă numele miresei. Cred că acest gând îmi vine primul în momentul în care mă gândesc la această întrebare.

 

Mirela: Cum sunt miresele care vor o rochie de la Delicate?

Romana: Miresele care vin la noi sunt ... Când ajung la mine,  cele mai multe parcă trag tare aer în piept și spun: Am ajuns!  :)

 

Mirela: Ce sfătuiești o mireasă în legătură cu alegerea rochiei?

Romana: E destul de evident răspunsul meu: nu este atât de important să te avantajeze rochia de mireasă sau să fie *în tendințe*,  cât să te reprezinte!

 

 

 

Pentru detalii administrative am stat de vorbă cu Ana, una dintre tinerele minunate din echipa Delicate.

 

Ana, ce înseamnă, financiar, o rochie de mireasă creată în atelierul Delicate? Care este modalitatea de plată?

Ana: Avem două servicii: showroom- prețurile în medie sunt între 700 și 800 euro

                                comandă – cu prețuri între 1000 și 1.100 euro

 

În oricare dintre cele două situații se achită un avans de 1.000 de lei când se alege modelul, restul urmând a fi achitat la data finalizării rochiei. Plata se poate efectua doar cash.

 

Mirela: Legat de cele două servicii, cum se desfășoară, concret, alegerea rochiei Delicate?

Ana: În primul rând, pentru probă este necesară o programare.

Miresele care doresc să achiziționeze o rochie aflată în magazin sunt încurajate să analizeze toate modelele, apoi sunt întrebate ce le reprezintă, cum văd nunta, cum este restaurantul. Unor mirese li se potrivesc orice modele și atunci este esențial să cumpere nu doar rochia care le avantajează, ci rochia care le reprezintă. Rochiile din magazin sunt, de asemenea, modele unicat. Toate sunt personalizate, la probă se adaugă mereu un brâu, o broșă, se lucrează la decolteu, se pot adăuga mâneci, astfel încât rochia care strălucește deja să devină o bijuterie. Rochiile aflate în magazin își găsesc foarte repede mirese! :)

Rochia este apoi pregătită pentru mireasa care a ales-o, operațiune care poate dura până la două luni. La finalul celor două luni se plătește diferența de preț și rochia poate fi luată acasă. Cu maxim o săptămână înainte de nuntă este necesară o nouă probă, pentru a ne asigura că totul este în regulă și eventual să realizăm ultimele ajustări.

Miresele care comandă o rochie trebuie să ia în calcul factorul timp. Va fi nevoie de două întâlniri în care în care se stabilește modelul, Romana realizează o schiță, se aleg țesăturile. Urmează două probe tehnice, ca mai apoi să vină etapele în care rochia se conturează și se finisează. Din experiența de până acum minimul a fost de trei probe, dar se poate ajunge și la șase-șapte probe. Pentru miresele care vin din afara orașului Cluj, însă, se face un efort mare pentru a comprima toate etapele astfel încât rochia să fie gata cât mai repede (aproximativ trei probe).

 

Mirela: S-a întâmplat să vină mirese întârziate la atelier?

Ana: Da, am avut o mireasă care a venit miercuri la noi, a ales o rochie din magazin care a fost ajustată până vineri, când a plecat zâmbind acasă.

 

Mirela: Ana, cum ai descrie rochiile Delicate? Într-un cuvânt. Exceptând, desigur, cuvântul care reprezintă conceptul. :)

Ana: Vis împlinit. :)

(Sunt două, știm, dar așa credem și noi. Rochiile Delicate sunt un vis împlinit.)

 

( Concluzia noastră: rochiile Delicate au parte nu numai de un creator de execepție, ci și de fotografi excepționali!

Credit foto:

- Fotografia de copertă, fotografiile din rândurile patru și cinci: EmmPhotography.ro

- Fotografiile din rândul întâi: Astilean.ro

- Fotografiile din rândul trei: bySergio.com

- Fotografiile din rândurile doi și șapte: be-light.ro

- Fotografiile din rândul șase: vladgherman.ro)

 

 

Etichete

DelicateRomana Ghita Urmanczy

Data postarii: