meniu inchide meniul Facebook   Twitter   Pinterest

Rochia Antoniei

Când m-a rugat Mirela să scriu o poveste despre cum mi-am găsit eu rochia de mireasă nu doar că am fost încântată, dar nu știam cum să termin treaba mai repede, să mă apuc să povestesc una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea.

 

Am știut de mică ce îmi doresc. Știam că vreau să am o rochie de prințesă și pantofi roșii.

 

Când am crescut și am înteles care e treaba cu rochiile de mireasă, am mai adaugat două condiții. Fără pietricele (deși “Accesoriile face diferența!”, așa cum mi-a explicat o doamnă de la un magazin :))) ) și FĂRĂ CERC! Adică fără crinolină.

Aveam o obsesie că atunci când voi urca în mașină o să îmi vină cercul acela în cap! :) Deplasat, știu! Cercul e moale, flexibil, din silicon, mult mai comod, nu îți intră rochia între picioare, bla bla bla. Poate fi! Dar eu nu vroiam cerc.

Mi-au explicat foarte multe doamne, de la diverse case de modă, că nu are cum să stea umflată rochia fără crinolină. Și m-am ambiționat să nu le cred.

Dorința mea părea imposibilă, iar eu mă încăpățânam și mai tare. Am vizitat, cred, aproape toate magazinele din București, în afară de cele de pe Lipscani!

Am găsit o singură rochie, care era aproape de visul meu.. Umflată, fără cerc, ușoară, frumoasă și foarteee scumpă. Deci se putea și fără cerc!

Nu numai că depășea bugetul meu pentru rochie, dar nici nu mi-o puteam permite. Dacă mai cumpăram și voal, ajungeam la peste 3.500 de euro și nu era cazul meu. Daca vă întrebați la ce magazin, este vorba despre Rosa Clara.

Am umblat cu mama viitorului meu soț și prietena mea în toate magazinele, în micile ateliere de croitorie și am găsit modele dragute, însă nici una nu era ROCHIA. Am ajuns la concluzia că trebuie să îmi fac rochia pe comandă, dar nu era nici pe departe ceea ce îmi doream. Dacă la final nu o să îmi placă, nu o să mă avantajeze modelul?!

Și, într-un final, am descoperit o rază de soare. Am ajuns printr-o cunoștință la Bride Boutique, un boutique cu rochii de mireasă pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Proprietara, o fată foarte tânără, care fusese și ea mireasă cu doar un an înaintea mea, în 2011, întelegea ce îi spuneam, era de accord cu mine, mă aproba și simțeam că suntem pe aceeași lungime de undă.

Mi-a inspirat foarte mare încredere și în timp ce vorbeam cu ea, am văzut ROCHIA!

Stătea într-un colț, timidă, dar în același timp încrezătoare în frumusețea ei și îmi zâmbea. Știa că o voi remarca, la fel cum am știut și eu că aceea este ROCHIA MEA, imediat ce am văzut-o.

A suferit mici modificări, pe care o doamnă foarte drăguță, atentă și parcă la fel de emotivă ca mine le-a executat cu precizie.

Experiența la acest boutique a fost una extraordinară. Nu numai că de acolo am găsit rochia pe care o visam, dar m-am înțeles foarte bine cu toate doamnele de acolo, de la croitoreasă la proprietară, care au fost foarte atente și foarte drăguțe. Ba mai mult de atât, proprietara mi-a dat foarte multe sfaturi și păreri pertinente referitoare la petrecere, care m-au ajutat enorm. 

Pentru mine Bride Boutique a fost locul unde mi-am putut exprima emoțiile, fără să par "nu știu cum". Și asta a contat. Pentru că am fost în multe magazine, unde doamnele, obosite și puțin sictirite de job-ul lor, m-au tratat de parcă îmi cumpăram un tricou de 50 de lei, nicidecum o rochie atât de importantă în viața oricărei femei.

Prețul rochiei a fost mult mai puțin decât mă așteptam și decât prevăzusem să coste. 800 de euro pentru rochia vieții mele și alți 150 de euro pentru voalul brodat manual cu dantelă, mult mai frumos decât în visele mele, chiar!

Alegerea rochiei de mireasă este un proiect imens! Poate cea mai grea alegere. E important să te uiți peste 20 de ani la poze și încă să îți placă rochia ta de mireasă. Și poate unii spun că ne agităm prea mult pentru o rochie de o zi! Dar nu este o rochie de o zi! Este o rochie de o viață! Albă sau nu, scumpă sau nu, de prințesă sau sirenă, este rochia în care îți reîncepi viața! De bună voie și nesilită de nimeni!

Sfatul meu pentru toate viitoarele mirese este să mearga peste tot înainte să ia o decizie. Și să aibă încredere! Atunci când vor gasi ROCHIA, vor ști, vor simți!

 

Antonia, o mireasă... încă emoționată de toate amintirile!

 

 

Mulțumim Antoniei pentru cuvintele emoționante!

Credit foto: Cromatica Photography și Nico Grigore Photography

 

Când am crescut și am înteles care e treaba cu rochiile de mireasă, am mai adaugat două condiții. Fără pietricele și FĂRĂ CERC! Adică fără crinolină. Aveam o obsesie că atunci când voi urca în mașină o să îmi vină cercul acela în cap! Deplasat, știu! Cercul e moale, flexibil, din silicon, mult mai comod, nu îți intră rochia între picioare, bla bla bla. Poate fi! Dar eu nu vroiam cerc.

 


Data postarii: